Redacteur - tekstschrijver

Wat is jouw rol? 

Meedenken, plannen en uitvoeren van de content strategie. Beoordelen, bedenken, schrijven, redigeren in zowel Nederlands als Engels. Je werkt nauw samen met de creatieve geest en oprichter van Giarte, met de onderzoekers binnen Giarte, met onze relaties en met freelancers. Daarnaast coach je een junior collega. 

Wat neem je mee? 

Het naar boven halen van de kern in een berg informatie, het doen en uitwerken van interviews, optreden als ghostwriter: het is gesneden koek voor jou. Je bent geen hardcore techneut, maar wel thuis in onderwerpen rond IT en de uitdagingen van het bedrijfsleven, zoals innovatie, cloud, data-analytics, partnerships, ecosystemen et cetera. Je communiceert gemakkelijk met collega’s en klanten; aantoonbare ervaring in B2B-communicatie en IT (3 tot 7 jaar) zijn belangrijker dan een vakopleiding in de journalistiek. Je weet het verschil aan te brengen in marketing- en redactionele content. Je begrijpt hoe SEO werkt en weet hoe je social media inzet bij het promoten van content. Je staat open voor nieuwe media. Ervaring met het maken van educatieve content is een pre. 

Giarte bouwt hard aan een volgende fase van de organisatie. Er wordt veel verwacht van het team, waar dan ook de volgende zeven kwaliteiten essentieel zijn: initiatiefrijk, doelgericht, betrokken, samenwerkingsgericht, oordeelvaardig, contactvaardig, zelfstandig. Je bent (be)denker én doener, creatief én productief. Je hebt een achtergrond in journalistiek of communicatie.

We vragen nogal wat. Wat bieden we? 

Daar tegenover staat een uitdagende rol die je grotendeels zelf kunt vormgeven en een gave job in een gedreven team met een gloednieuw hightech kantoor in een inspirerend deel van Amsterdam. Je geniet dagelijks van een (gezonde) lunch, kunt gebruik maken van een deelauto (een gloednieuwe BMW I3), krijgt een laptop en telefoon van de zaak. Daarnaast bieden we een goede pensioenregeling waarvan wij tweederde deel betalen. Vrije tijd is natuurlijk ook belangrijk, je krijgt bij ons 26 vakantiedagen per jaar. Startdatum is 1 januari 2021.

Interesse? Stuur een e‑mail met uitleg over je motivatie en voorbeelden van recent relevant werk naar info@​giarte.​com ter attentie van Marco Gianotten.

Vragen? Neem dan contact op via e‑mail (info@​giarte.​com) of telefonisch op 020 – 6223444.

Locatie

Je werkt vanuit ons kantoor in de Houthavens Amsterdam. Tevens ben je geregeld op pad voor het bezoeken van relaties.