Junior redacteur (copywriter)

Wordsmith Wanted! 'Als u begrijpt wat ik bedoel!' We zoeken een allround wordsmith in Nederlands en Engels. Je leest tussen de regels door, voelt aan wat mensen bedoelen en kan toveren met woorden. Verhaallijnen bedenken, pakkend schrijven en beeldtaal is je tweede natuur. We zoeken twee nieuwe collega's met een journalistieke achtergrond.

About Giarte

Giarte is een internationaal bureau voor klantbeleving in de wereld van zakelijk IT. We houden ons bezig met het ontwerpen, monitoren en verbeteren van CX en UX in binnen- en buitenland. De Xperience Monitor (ITX) is onze klantbelevingsmonitor voor toonaangevende en snelgroeiende IT-bedrijven in de Nederlandse markt.

Wat staat er op de to-do lijst? 

Giarte bouwt aan een team van analisten en onderzoekers dat duiding geeft aan successen in Nederlandse markt voor zakelijke IT-dienstverlening. Onderdeel hiervan is het opbouwen en up to date houden van een dynamische bibliotheek aan profielen en klantcases van toonaangevende en snelgroeiende IT-bedrijven. Daarnaast werk je mee aan het opstellen en redigeren van artikelen en trainings- en opleidingsmateriaal rond de Xperience Level Agreement, een mindset, skillset en toolset ontwikkeld door Giarte. Andere contentvormen waarvoor we jou nodig hebben: pakkende webteksten, blogs, artikelen, manifesto’s en storyboards. Inhoud staat voorop.

Wat is jouw rol? 

Meewerken aan de uitvoering van de content strategie: schrijven, redigeren. Zowel zelfstandig als in samenwerking met de senior redacteur. Daarnaast werk je nauw samen met de creatieve geest en oprichter van Giarte, met de onderzoekers binnen Giarte, met onze relaties en met freelancers. Je gaat het pas zien als je het door hebt.”

Wat neem je mee? 

Het naar boven halen van de kern in een berg informatie, het doen en uitwerken van interviews, optreden als ghostwriter: het is gesneden koek voor jou. Je vindt het geweldig om doorlopend content te produceren. Je hebt enkele jaren ervaring in B2B communicatie en je ontwikkelt je graag verder in zakelijke content marketing. Ervaring met onderwerpen rond IT en business-uitdagingen van het bedrijfsleven, zoals innovatie, cloud, data-analytics, partnerships, ecosystemen et cetera is een pre, affiniteit met IT is een must. Je begrijpt hoe SEO werkt en weet hoe je social media inzet bij het promoten van content. Je staat open voor nieuwe media. 

Giarte bouwt hard aan een volgende fase van de organisatie. Er wordt veel verwacht van het team, waar dan ook de volgende zeven kwaliteiten essentieel zijn: initiatiefrijk, doelgericht, betrokken, samenwerkingsgericht, oordeelvaardig, contactvaardig, zelfstandig. Je bent (be)denker én doener, creatief én productief. Je hebt een achtergrond in journalistiek of communicatie.

We vragen nogal wat. Wat bieden we? 

Daar tegenover staat een uitdagende rol die je grotendeels zelf kunt vormgeven en een gave job in een gedreven team met een gloednieuw hightech kantoor in een inspirerend deel van Amsterdam. Je geniet dagelijks van een (gezonde) lunch, kunt gebruik maken van een deelauto (een gloednieuwe BMW I3), krijgt een laptop en telefoon van de zaak. Daarnaast hebben we uiteraard ook nagedacht over een goede pensioenregeling waarvan wij 23 deel betalen! Vrije tijd is natuurlijk ook belangrijk, je krijgt bij ons 26 vakantiedagen per jaar. Startdatum is 1 januari 2021.

Interesse? Stuur een e‑mail met uitleg over je motivatie en voorbeelden van recent relevant werk naar info@​giarte.​com ter attentie van Marco Gianotten.

Vragen? Neem dan contact op via e‑mail (info@​giarte.​com) of telefonisch op 020 – 6223444 en vraag naar Marco Gianotten.

Locatie

Je werkt vanuit ons kantoor in de Houthavens Amsterdam. Tevens ben je geregeld op pad voor het bezoeken van relaties.