Het doorvoeren van duurzaamheid binnen Eneco met Guido Dubbeld

Luister de podcast: Het doorvoeren van duurzaamheid binnen Eneco met Guido Dubbeldvia Spotify: https://​open​.spo​ti​fy​.com/​episo…

Business CFO

Business CFO – zo noemde ik het zelf altijd. Misschien vooral om me te onderscheiden van de CFO’s die zich vooral met boekhouden en administratie bezig zijn. Een goede CFO is in mijn opzicht ook de sparringpartner van de CEO. Om te zorgen dat een strategie gerealiseerd wordt en een doel bereikt wordt. Dat gaat veel verder dan alleen financiën. Het vergt samenwerking tussen alle afdelingen.”

Voor gek versleten

Eind jaren negentig begon Jeroen de Haas bij Eneco met het idee om alles duurzaam te maken. Hij verzamelde mensen om zich heen die daar ook geloofden. Ik was daar een van. Veel mensen wilden een duurzame kant op gaan met de wereld maar het leek een ver van mijn bed show. Wij gingen concreet kijken naar de eerste windparken, zonneparken, biomassa centrales, investeringsprogramma’s. Veel mensen versleten ons voor gek: Eneco werd een niche speler! In 2006 werd ik CFO. We rolden een groot investeringsprogramma uit om de financiering voor alle duurzame veranderingen mogelijk te maken. Dit lijkt heel makkelijk vanaf de buitenkant maar de culturele verandering en het structureel veranderen van de mindset van de mensen intern was heel langdurig. Het duurde jaren voordat mensen geloofden dat we het echt gingen doen en dat het echt mogelijk was. Als uiteindelijk deze stroom op gang komt, dan blijft het gaan.”

Lone Nut

Ik heb ons destijds nooit gezien als een Lone Nut die als een soort trendsetter te werk ging. Ik was er heilig van overtuigd dat dit de enige oplossing was voor een duurzame maatschappij op lange termijn. Als je dat als criterium gebruikt voor je eigen bedrijfsvoering – echt geloven in je strategie -, kan het niet anders dan dat het goedkomt. We wisten dat fossiele brandstof eindig was. De vraag was: hoeveel eindig? Maar we wisten dat het kwam. Daarbij waren wij de eerste partij die doorzette. Er zullen ongetwijfeld andere bedrijven zijn geweest die deze missie en visie hadden maar dat waren meer bedrijven die in de startup zaten. Greenchoice bijvoorbeeld was altijd al groen maar had niet de legacy waar wij rekening mee moesten houden. Wat ook meegespeeld heeft is dat bestuurders bij ons lang op dezelfde stoel zaten. Er was dus niet constante discussie over de toekomstvisie of een koers die bijgestuurd moest worden. Wij kregen alle rust om onze projecten uit te voeren.”

Digitale transformatie

De afgelopen jaren is de wereld erg complex geworden. Het is moeilijk alle technologieën bij te houden. IT kan helpen bij het verbeteren van je bedrijfsprocessen, je producten en je dienstverlening. Het is alleen als bestuurder zonder IT achtergrond niet altijd even makkelijk om te begrijpen wat de waarde is. De IT kant is er niet altijd even goed in om impact voor de business uit te leggen. Samen kijken naar wat goed is voor de business, zou kunnen helpen. Ik denk ook dat veel bestuurders er baat bij zouden hebben om even een maand les te krijgen in IT. Privacy, cyber security, de verduurzamingsagenda. Het komt overal terug. Steek hier tijd in als bestuurder. Het loont echt.”

Marco Gianotten is founder of GIARTE — At Giarte, we firmly believe IT isn’t about bits and bytes. It’s about people. We design the tools and insights to reveal the human experience in tech.