Employee Experience na Corona

Het omdenken van de digitale werkplek

Employee Experience na Corona

Op donderdag 18 november spreekt Marco Gianotten, CEO van Giarte op het Service Management Congress van AG Connect. Registeren kan via https://​ser​vice​m​an​age​ment​con​gres​.nl/

Nederland is in Europa koploper in breedbandinternet; Skype is al dik tien jaar ingeburgerd en we hebben loodzware desktops massaal ingeruild voor handige laptops. Waarom hebben we dan een pandemie nodig gehad om thuiswerken tot normaal te verheffen? Alle benodigde technologie was er al zo’n beetje, alleen zat er een stigma op werken’ vanuit thuis. Van bijna niet, naar heel veel thuiswerken, komen we tot een equilibrium waarbij we hoogstwaarschijnlijk hybride gaan werken: een mix van thuis, op de zaak en on the go’. 

Wanneer we het hebben over de digitale werkplek praten we vooral over techniek (cloud, security, SaaS) en dichtgeregelde SLA’s. Onze medewerkers, alias de eindgebruikers, staan nog zelden centraal. Het omdenken over de digitale werkplek begint met het loslaten van het ding’ en het uitgaan werkstijlen, werkgeluk en menselijke productiviteit. Kortom, IT is voor de mensen en niet andersom. Er is een beweging die uitgaat van de impact van IT op mensen en de business: de Xperience Level Agreement (XLA). Giarte is een aanjager van de mindset, de skills en tools om klant- en gebruikersbeleving te verbeteren.

De sourcing van de werkplek vergt een andere besturing vanuit IT, HR, facilitaire zaken en inkoop. In een gebouw gaat het om mensen. Samenwerking vergt een setting waarbij mensen onverwacht komen tot bruikbare ideeën en nieuwe inzichten. Dat heet serendipiteit. Kantoor wordt een clubhuis, concentratieplek en de omgeving die serendipiteit stimuleert. 

Het hoofdkantoor van Apple is ontworpen als een grote donut. De cirkelvorm zorgt ervoor dat mensen (ook buiten hun eigen groep) anderen tegenkomen. Steve Jobs noemde dat happy collisions. Het nieuwe normaal kan best wel leuk uitpakken als we het anders gaan aanpakken. Met XLA als leidraad. Meld je aan voor het Service Management Congres op donderdag 18 november van AG Connect. Daar gaat Marco Gianotten, CEO van Giarte, in op de samenwerking tussen IT en HR en symbiose van UX en EX.

Meer weten over XLA? Lees hier waarom ervaring belangrijk is, wat XLA’s zijn, waar jij ze voor nodig hebt en hoe je aan de slag kunt gaan met experience management.

Marco Gianotten is the founder of GIARTE — At Giarte, we firmly believe IT isn’t about bits and bytes. It’s about people. We design the tools and insights to reveal the human experience in tech.